LITTEKENTHERAPIE NA KEIZERSNEDE

Soms loopt een bevalling niet helemaal zoals verwacht of was er reeds vooraf een indicatie waardoor een keizersnede de veiligste optie was. In België bevalt gemiddeld 22% van de vrouwen via keizersnede.

Een keizersnede is een zware buikoperatie. Ongeacht of het gepland was of niet, evenzeer als bij een vaginale bevalling levert je lichaam een topprestatie om te herstellen na een keizersnede bevalling. Je litteken kan tijdens en na het genezingsproces verschillende vormen aannemen, onder te verdelen in verschillende types. Elk type heeft zijn eigen kenmerken, een eigen hersteltijd en kan bijkomende klachten veroorzaken. Mogelijke klachten kunnen zijn: jeuk en gevoeligheid, een trekkerig of soms zelfs branderig gevoel, een afdakje boven het litteken, gevoelloosheid, roodheid, pijn, etc.

Door mijn specialisatie in littekentherapie na keizersnede kan ik enkele weken na je bevalling al concrete tips en handvaten aanreiken welke je kan toepassen om het herstel van je litteken te bevorderen. Mocht je 6 tot 8 weken na je keizersnede nog klachten ervaren en je litteken is voldoende genezen, dan kan je littekentherapie vastleggen. Hier ga ik met een mix van manuele technieken, bindweefselmassagetechnieken, scar release technieken en cupping je litteken en de bijhorende klachten behandelen. Aanvullend op de manuele technieken zijn er enkele hulpmiddelen die eveneens kunnen helpen bij klachten of bijdragen aan een sneller herstel.

Voor de eerste afspraak kan je kiezen tussen 2 opties.